Start Församling Barn och Ungdom Västeräng Om oss Kontakt Arkivet
Kyrkan Förättningar Ge en gåva

Equmeniakyrkan

Centrumkyrkan, Bryggerigatan 5, 661 40 Säffle

Start Dagens Bibelord
Dagens Bibelord

Vad vill vi?

Vår vision:

”Kyrkans uppgift är att göra evangeliet om Jesus Kristus känt och trott i hela världen. Centrumkyrkans församling fullgör sitt uppdrag genom att visa medmänniskor omsorg, uppmuntra till efterföljelse och ett liv i den andlighet som har Kristus för ögonen.”


Vår församling

Centrumkyrkans församling bildades år 2000 av Säffle Baptistförsamling och Säffle Missionsförsamling, senare har även medlemmar från Metodistförsamlingen anslutit.

Församlingen har cirka 150 medlemmar och vi håller till i Centrumkyrkan mitt i Säffle och på vårt sommarhem Västeräng, vackert beläget vid Harefjordens strand.

Vi samlas till gudstjänster på söndagarna och till kvinnocafé, dagledigträff, studiecirklar, bön, hemgrupp i kyrkan och församlingskör. Vi har ett gott förhållande till andra församlingar och samlas till ekumeniska gudstjänster.

För barn och ungdomar finns det barnkyrka och scout

Vi vill vara synliga och engagerade i vårt samhälle och arrangerar till exempel nattvandringar (Kyrkan på stan), grillkök på kommunens nationaldagsfirande samt andakter på boenden. Vi finns med kommunens ”kransgrupp” tillsammans med socialen, fritidsgård, Svenska kyrkan och polisen.

Vår kyrka används också till konserter med Säffle Musikförening. Svenska kyrkan bedriver Öppna förskolan Bamse i  våra lokaler.


Presentation i pdf-format


Presentation Centrumkyrkan